Werking Preventie en Interim

Preventie en Interim (PI) bestaat uit het interne team dat samen met de verbindingspersonen, aangeduid door elk uitzendbureau, het welzijn van de uitzendkrachten bij de gebruiker bewaken.

Zowel de teamleden van PI als de verbindingspersonen in de uitzendkantoren hebben een vorming als preventieadviseur.

Team

De centrale cel van PI bestaat uit een vast team van adviseurs in preventie en medewerkers. Dit team staat steeds voor u klaar om vragen over preventie in de uitzendsector te beantwoorden. Het kantoor van PI is gelegen in de gebouwen van Tour & Taxis in Brussel.

Contacteer het PI-team

Verbindingspersonen

Elk uitzendbureau dat in België actief is,  sluit zich verplicht aan bij de Centrale Preventiedienst van de Uitzendsector, PI

De aangesloten leden duiden verplicht één of meer verbindingspersonen aan die rechtstreeks in contact staan met PI

De verbindingspersonen volgen minimum een basisopleiding preventieadviseur afgestemd op de uitzendsector. Deze opleiding wordt georganiseerd door PI.  

PI houdt contact met de verbindingspersonen via verschillende communicatielijnen zoals nieuwsbrieven, websites, werkgroepen, studiedagen en opleidingen.

Is er in jouw uitzendbureau een nieuwe verbindingspersoon? Stuur dan de aangepaste contactgegevens naar info@p-i.be

Werkgroepen

Preventie en Interim organiseert werkgroepen waarin het samen met de verbindingspersonen overlegt over specifieke thema’s:

  • Arbeidsongevallen
    De werkgroep komt ad hoc samen om actuele thema’s inzake arbeidsongevallen in de uitzendsector te bespreken. Zo was de werkgroep AO actief betrokken bij het ontwikkelen en optimaliseren van de online tool PI-A waarmee sinds begin 2017 jaarlijks de arbeidsongevallencijfers in de sector worden opgevraagd. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: ernstige arbeidsongevallen, arbeidswegongevallen ...
     
  • VCU
    In het najaar van 2016 werd deze werkgroep betrokken bij het voorbereiden en evalueren van een enquête over 'het nut van VCU-certificatie in de uitzendsector'. Begin 2018 was er overleg over de nieuwe examens en nieuwe VCA-norm. Bijeenkomsten zijn ad hoc.
  • Psychosicale risico’s: De werkgroep “Psychosociale risico’s” gaat door “online” op 3 december 2020, van 10u00 tot 12u00.


Nieuw uitzendbureau

Hoe lid worden van PI?

Lees meer