Arbeidsongevallencijfers uitzendkrachten in 2017 in kaart gebracht

Arbeidsongevallen

Preventie en Interim, de Centrale Preventiedienst voor de uitzendsector, heeft voor 2017 de arbeidsongevallencijfers van de uitzendkrachten in kaart gebracht. De uitzendsector kent al verschillende jaren een significante groei van tewerkstellingsuren en in 2017 werd de kaap van 227 mio uren gehaald. Hiervan is het aandeel uitzendkrachten in de bouw bijna 3% terwijl deze van de jobstudent-uitzendkrachten ruim 12%. Opmerkelijk is dat samen met de groei van tewerkstelling het aantal arbeidsongevallen van de uitzendkrachten in alle sectoren onder controle blijft.

Voor 2017 is de frequentiegraad van de arbeidsongevallen 41,1 en deze blijft al enkele jaren net boven en onder Fg 40 hangen. De ernst van de arbeidsongevallen, uitgedrukt in het aantal verletdagen blijft stabiel rond Weg 0,9., wat een halvering betekent tov de start van de opvolging van de statistieken in 2000.

De uitzendsector blijft zich inzetten voor een veilige tewerkstelling van uitzendkrachten in de bedrijven. Cruciaal voor de uitzendsector is het herkennen van de werkgever die de activiteiten op zijn werkplek organiseert met respect voor preventie en bescherming van zijn arbeidskrachten. Uitzendkrachten kunnen alleen op deze manier zeker zijn van een veilige werkomgeving.

Het persartikel kunt u lezen via deze link.